Ismerd meg szolgáltatásunk lényegét


Az Ön településén is 2%-os az iparűzési adó? Tudta, hogy Magyarországon Csomád településen 0%-os?! És azt is tudja, hogy ha igénybe veszi az általunk kínált szolgáltatást, gyorsan, könnyen és teljesen legálisan Ön is azok táborába tartozhat, akik egy fillér IPÁ-t sem fizetnek? Ennek köszönhetően évi több millió forintot spórolhat! Ne fizessen feleslegesen adót!
Szolgáltatásunk lényege egy egyszerű ügymenet, az ezzel kapcsolatos összes terhet átvesszük Öntől. Cégünk székhelyszolgáltatást nyújt Budapest határától 25 km-re. Ebben a faluban az iparűzési adó 0%-os, azaz az ide bejelentett cégeknek nem kell ezt az adót kifizetni. Önnek nincs más dolga, mint a szükséges adminisztráció lebonyolítása után - ami egy 1-2 napos procedúra, melyet mi végzünk, Önnek meg sem kell jelennie a faluban - vállalkozásának címét átjelentjük. 

✔ bejelentett székhely
✔ iratok átvétele
✔ iratok szkennelése továbbítása
✔ havi postázás
✔ tárgyalóbérlés
✔ iratőrzés

FONTOS! Minden törvényi előírást betartunk, ami a székhely biztosításához szükséges. Ez a szolgáltatás nem adócsalás! A közhiedelemmel ellentétben ugyanis Ön oda helyezi cége székhelyét, ahová akarja, teljesen legálisan. Ne feledje! Ön pénzt keres azzal, ha igénybe veszi szolgáltatásunkat!Vannak fenntartásai?
Tudjuk, hogy nem könnyű döntés székhelyet változtatni, megbízni egy idegen szolgáltatóban. A o-ipa.comelőzetes piackutatásaiból az derült ki, hogy potenciális ügyfeleinkben az alábbi kérdések merülnek fel:
Mi történik, ha mégsem takarítok meg ténylegesen?
Amennyiben van olyan tevékenység, amely telephelyengedély köteles az adott településen, akkor meg kell osztani az IPA-t. Ebben az esetben is jelentős megtakarítást lehet elérni!
Milyen kényelmetlensége származhat abból, ha átkerül a székhelye?
Ez az egyik legkényesebb pont. Érthető, hogy túl nagy kényelmetlenséget senki nem akar bevállalni.
A székhelyre vonatkozó törvényi előírásoknak mi maradéktalanul megfelelünk. Ezzel Önnek teendője nincs. Hivatalos megkeresés esetén azonnal értesítjük.


Hivatalos leveleket a székhelyre küldik, de a postai utánküldési szolgáltatás igénybevételével ezek el sem jutnak a székhelyre, hanem azonnal továbbítódnak az Ön által megadott címre. Másnap már Önnél van.
Egyszer el kell jönnie a székhelymódosítás miatt a tulajdonosoknak. (Irodánk 2161 Csomád Templom utca 8. sz. alatt található.)
A számlákon a székhely címét kell feltüntetni. Összesen ennyi. Önnek nem kell még a névjegyét sem megváltoztatnia! Ugyan úgy levelezhet, találkozhat jelenlegi címén, megadhatja a jelenlegi címét elérhetőségnek, mint eddig.
A bejövő számlákon is a székhelyet kell feltüntetni, ezzel kapcsolatban értesíteni kell a meglévő számlázó partnereket.

Szakértői vélemény a 0% iparűzési adót kínáló települések jogszerűségéről:


"Maga ez a megoldás, hogy odacsábítom és - vagy támogatással megegyezünk, vagy pedig csak azzal, hogy elég sok gépjármű után fizeti a gépjárműadót és ezzel jobban jár a település - ebben semmilyen törvénytelen dolgot nem látok."


 
Vámosi-Nagy Szabolcs
adószakértő, Ernst & Young
a NAV volt elnökhelyettese


Egy cikk, amelyben a főszereplő Csomád:
"Rengeteg az adóteher, legalább az iparűzési adó alól mentesül az ember, mondja Horváth Attila, a dél-koreai autók forgalmazásával foglalkozó HTK Autó Kft. tulajdonosa. A cég három éve költözött a Pest megyei Csomádra, ahol a frissen alakult, helyi ipari övezetben telepedtek meg az elsők között. Amint szavaiból kiderül, jó néven veszi, hogy a kistelepülés önkormányzata úgy döntött: az itt működő vállalkozóknak nem kell iparűzési adót fizetniük. Állítása szerint nem ez volt a legfontosabb érv a település mellett, ha- nem az, hogy kedvező áron jutott telekhez egy új építésű övezetben, ahol az autószalont is felépítette.
A fővároshoz viszonylag közel, 25 kilométerre fekvő települést néhány éve az ország leggazdagabbjának minősítette egy piackutató cég. Itt sem fizetnek a vállalkozók, a helyiek mellett azonban már megjelentek a külső befektetők is, néhány gépjármű-lízinggel foglalkozó cég (köztük a már említett HTK is). "Kecsegtető lehetőség volt ez a vállalkozóknak" - mondja Klement János polgármester. Szerinte még így is sokkal jobban járnak, mintha megfizettetnék az adót a cégekkel. "Az a néhány nagyobb vállalkozás, amelyik ide települt, rengeteg segítséget nyújt, az adó többszöröse vissza- jön különféle támogatásokban" - tette hozzá. A támogatásokból közintézményeket segítenek, így sikerül például az ezerfős faluban fenntartani nem csak az általános iskola alsó tagozatát, hanem a teljes nyolc osztályt. Az infrastruktúra is teljes körű a faluban: bevezették a gázt, kiépült a csatornahálózat, azaz az intézmények működtetése mellett fejlesztésekre is futja. "Mindehhez szerencse és összeköttetés is kellett" - ismerte el Klement János, hozzátéve: nem tudják, milyen adóváltozások jönnek még, de azon lesznek, hogy a vállalkozóknak továbbra is megérje itt maradni."